fredag 16 oktober 2009

Vem finansierar Stockholmsarenan?

Enligt SVD 15.10.09 kommer Hammarby inte att ha råd att spela på arenan: "Hammarbys flytt hotat. Den fördjupade ekonomiska krisen kan omöjliggöra spel på arenan. Vi kan inte garantera att vi har råd" säger man.
Enligt tidigare uppgifter i DN (24.9) är inte heller fotbollsförbundet intresserat av landskamper på arenan eftersom man är delägare i den nya Nationalarenan i Solna!
Under samrådsprocessen gjordes ett stort nummer av att arenan ska uppfylla Uefas och Fifas krav för att attrahera "världspubliken" samtidigt som politikerna hade lovat Hammarby en ny arena.
Jaha - om två så viktiga intressenter faller bort -vem garanterar då nödvändiga intäkter? Britney Spears, Madonna och liknande världsartister? Men de kommer väl högst en gång om året? Vad säger sponsorerna?
Det tycks råda stora oklarheter såväl om finansiering av projektet samt drift och underhåll.
Det finns verkligen anledning att ompröva hela projektet - åtminstone om politikerna vill hålla sitt löfte om "kostnadsneutralitet" för skattebetalarna.

Vi har skrivit till samtliga borgarrråd och bett dem tänka om, tänka nytt och innovativt! Bygg ut Globen- och slakthusområdet med klimatsmarta bostäder, matstaden, kultur och handel. Bygg en mindre arena där nu Söderstadion finns. Det vinner vi alla på!
Vågar man släppa prestigen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar