måndag 28 september 2009

Arenadrömmar och verkligheten!

Gångna veckan var det dags igen för propagandaturer kring arenan! "Den blir kronjuvelen i Skandinaviens finaste evenemangsområde" säger idrottsborgarrådet och Vn för Globen spär på med "stora upplevelser i världsklass". Inspirationskällan lär vara Los Angeles La Live vars devis är "det där magiska stället där man skriker högst, skrattar som hårdast och lever som mest".
Man gör ju vågen direkt!
Samma dag skämde Hammarbyfansen ut sig igen, den egna styrelsen fick fly - trots massiv polisbevakning och kroppsvisitation av besökare.
Ja, det är ju inte världsklass precis på publiken -men den kommer väl att uppföra sig om två år när den får en ny arena för 2.7 milliarder som belöning!

På tal om ekonomin: I tidigare underlag kalkylerades med 1,9 milliarder, nu är man uppe i 2,7 och ingen vet var notan kommer att sluta. Det är ju inte så noga heller när man har skattebetalarna att falla tillbaka på.
Det är också oklart vilka som ska spela på arenan. Arenaprojektet ska byggas efter UEFAs och FIFAs normer för att attrahera världseliten och världspubliken men enligt DN (24.9) är det inte aktuellt med landskamper. Då återstår allsvenskan och superettan - det är världsklass!
Hur ska man få stopp på galenskapen?

2 kommentarer:

  1. Enligt de flesta källor är ju faktiskt publiken i världsklass, men om man bara skriver utan att veta eller lämna källor så förstår man väl inte så mycket?
    Mycket naivt att tro på svensk press okritiskt men så länge det gagnar sina egoistiska ändamål så...

    Lägg ned lite tid på research...
    Internationellt sett är söderstadion en arena med stämning i världsklass...
    http://www.eurosport.se/fotboll/allsvenskan/2008/story_sto1549921.shtml

    SvaraRadera
  2. Märkligt, så fort man har synpunkter på faktiska negativa händelser vid fotbollsmatcherna så går ni igång! Sticka huvudet i sanden och ser ingenting!De som var närvarande i Söderstadion när Hammarbys sk fans skämde ut sig igen tyckte knappast att det var en fin familjestämning!

    SvaraRadera